top of page

Thuiswerken, en dan die extra kilo's.

Thuiswerken en niet of weinig sporten is niet goed voor ons lichaam. Birgit is normaal 4 keer per week aan het sporten en heeft een beroep (manueeltherapeut) en is de hele dag in beweging.


Wat gebeurd er met ons als we veel meer zitten en minder bewegen?

Dat kun je gelukkig wel meten. Birgit had last van overgewicht, m.n. 's avonds een opgezwollen buik, vaker darmklachten en veel te veel buikvet.


Meten is weten, vandaar dat het handig is om je gewicht in de gaten te houden, Birgit deed dit ook en bekeek haar BMI.


Dat kwam uit de BMI berekening van Birgit. Alleen al het: “veel te zwaar voor je lengte” was voor haar een trigger waardoor ze besloot actie te ondernemen. Andere reden is dat ze al jaren kampt met overgewicht en wat ze ook probeerde, ze kwam niet onder de 80 kg. Zoals ze aangeeft: Het was alsof mijn lichaam niet wilde. Maar ik wilde wel en heel erg graag. Ik heb 4 keer per week gesport en dat veranderde niets aan mijn gewicht. Ik had het al bijna opgegeven. Inge heeft bij mij de voedingsanalyse en bodyanalyse gedaan om te kijken wat de stand van zaken was op dat moment. Daarna ben ik met SLIMdiet gestart.


Birgit is vanaf maart dit jaar gestart met SLIMdiet en 9 kg afgevallen zonder dat ze daarbij veel gesport heeft.

Het vorig jaar heeft Birgit foto’s laten maken voor haar bedrijf en het resultaat zie je hiernaast.

Ze zegt: Ik had er veel moeite mee maar ja wat doe je eraan? Het is wat het is op dat moment. Pas achteraf is me het verschil opgevallen en dat ik bij mezelf dacht: “Dat wil ik nooit meer” Wat ook ongezond aan mij was, dat was mijn buikvet. Als vrouw van mijn leeftijd moet ik een bepaalde omvang taille hebben om een gezonde portie buikvet te hebben. Nadat ik gemeten had was de conclusie: “dit is ernstig, hier moet wat aan gebeuren” Ik wil niet allerlei ziektes en aandoeningen krijgen omdat ik veel te veel buikvet heb.

Tip: zelf je buikomtrek ​opmeten

De ​buikomvang opmeten is heel eenvoudig. ​Volg de instructies hieronder om de buikomtrek op te meten​:

  1. Neem een meetlint en zorg dat je rechtop staat.

  2. ​Leg ​het meetlint op de blote huid rond je middel.

  3. ​Meet rond je navel/taille (halverwege de bekkenrand en de onderste ribbenkast)

  4. Ontspan en adem uit

  5. Trek het lint niet strak, maar kijk waar het uitkomt

Te laag

Normaal

Te hoog

Buikomvang vrouw

< 80 cm

80 tot 89 cm

>90 cm

Buikomvang man

< 94 cm

94 tot 99 cm

>100 cm

Het is natuurlijk ook gerelateerd aan de lengte. Als extra meetmoment kun je ook zelf kijken of je buikvet hebt. Ze de handen tegen de zijkant van je buik en duw je handen richting het midden. Heb je dan meer of mindere mate vetmassa tussen je handen dan kun je ervan uit gaan dat je teveel buikvet hebt.


Birgit geeft nu aan: Ik kan nog steeds mijn buikvet vastpakken en daaruit blijkt dat ik er nog niet ben, mijn omvang is 90 cm en in de tabel kun je zien dat ik op het randje zit. Ik wil naar 85 cm buikomvang, voor mij betekent dat:

- doorgaan met SLIMdiet

- sporten oppakken

- verhouding zitten en beweging meer in balans brengen

Op de vraag Ben je blij met het resultaat tot nu toe? Kan ik alleen maar volmondig antwoorden: Kijk naar de foto!Ik ben heel blij met resultaat dat ik tot nu toe gehaald heb, ik had niet gedacht dat ik dat zou halen. Ik had al zoveel geprobeerd maar nu heb ik het behaald en ik voel me ook heel goed. Daarbij weet ik zeker dat ik dit vol kan houden, omdat het voedingspatroon dankzij SLIMdiet goed vol te houden is omdat het lekker, afwisselend en gemakkelijk te doen is. Ik heb ontdekt dat ik bewuster boodschappen doe en bewuster eet!

Wil jij een gratis body- of voedingsanalyse? Klik dan op de link om je op te geven!

Dit een een gratis en vrijblijvende afspraak met specialist Inge van den Heurik. We nemen zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak te maken.

Vragen? Bel: 0475-320399, of mail naar info@gezondtotaal.nu

©Gezondtotaal.nu & Personal coaching Roermond

156 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page