Vanaf welk moment werd suiker een onderdeel van onze voeding?
Rond 500 v. Chr. lukt het Indiërs om suiker uit suikerrietstengels te halen. Het sap werd uit het riet geperst, gekookt tot stroop om vervolgens te laten kristalliseren.
Het is heel lang een luxeproduct geweest en niet voor iedereen beschikbaar. Totdat een Duitse wetenschapper ontdekte dat er suiker in bieten zat. De suikerbiet zorgt voor de grootste productie suiker voor Europa. Vanaf dat moment is de suikerconsumptie enorm toegenomen aangezien het voor iedereen gemakkelijk te verkrijgen was.
Welke soorten suikers bestaan er?
Er zijn twee soorten suiker qua bereiding:
- geraffineerde suikers (bevatten geen vitaminen, mineralen en vezels)
- natuurlijke suikers (bevatten vitaminen, mineralen en vezel)
Dit betekent dat we niet 100% suikervrij kunnen eten. In ongeveer 70% van ons voedsel is op de een of andere manier suiker toegevoegd.
Dit alles heeft te maken met verkoop van producten. We eten bewust (snoep, koekjes, cake, etc.) en onbewust (toegevoegd in voedingsproducten) suikers.
Wat mogen we aan suikers binnenkrijgen per dag?
Als volwassenen eten we ongeveer 122 gr suiker per dag (ongeveer 30 suikerklontjes)
De aanbevolen hoeveelheid suiker is maximaal 25 gr suiker per dag. Waar blijven die resterende 97 gr suiker? Dat is de grote vraag.
Suikers vallen onder de groep koolhydraten en koolhydraten zijn de 1ste energiebron van ons lichaam. De tweede energiebron in ons lichaam zijn vetten. En eiwitten hebben we nodig als bouwstenen in ons lichaam. Deze drie noemen we macronutriënten
In de komende blogs geven we uitleg wat de werking van de macronutriënten en de invloed van overmatig suikergebruik op ons lichaam.
Wil jij al ontdekken wat SLIMdiet voor je kan betekenen Klik hier.
We hebben nog 18 plaatsen beschikbaar de komende 2 weken.
Comments