top of page

ReAttach

2020-02-09_20-53-40.png

ReAttach is een kortdurende en positieve therapievorm die je helpt om negatieve ervaringen uit je verleden en het effect hiervan op je huidige leven, achter je te laten.  Het zorgt ervoor dat de relatie met jezelf, de mensen waar je om geeft en de wereld om je heen, niet meer gekleurd wordt door oude patronen en overlevingsstrategieën. Er ontstaat rust, ruimte en overzicht.

 
Hoe gaat bij ons ReAttach in zijn werk?

We zijn gewend om te praten over onze ervaringen. Meestal staan we niet stil bij de manier waarop we ze verwerken. Als er in die verwerking een belemmering optreedt, merk je dat ervaringen uit het verleden je functioneren blijven beïnvloeden. Loslaten is een probleem, teveel informatie die niet verwerkt wordt, dat wolkige gevoel in je hoofd, niet zuiver en scherp van geest zijn. Deze methodiek helpt je om deze informatie een ander plekje te geven. Door de oude en negatief geladen informatie alsnog te verwerken en daarmee een plek te geven, ontstaat er rust, ruimte en overzicht.

Tijdens de interventie zelf hoef je niet te praten. Voordat we starten leggen we uit wat de bedoeling is en verder loopt het vanzelf. De eenvoud en directheid van de methode heeft het effect dat de ervaring waar je mee zit verdwijnt. Vaak zeggen mensen dat ze het eerst niet in de gaten hebben en achteraf geven ze aan dat er een groot verschil is van voor en na de behandeling(en)

 
Hoe lang duurt een ReAttach traject?

Gemiddeld zijn er een intake en vijf tot 7 sessies nodig, verspreid over een periode van drie maanden. Afhankelijk van de ernst en duur van de klachten kan er meer nodig zijn. Een ReAttach traject kan ook onderdeel zijn van een langere periode van therapie, bv een stress- en burn-outtraject. Bij de intake kijken we wat er nodig is om herstel te bevorderen. Alle partijen zijn erbij gebaat dat er resultaat behaald wordt.

ReAttach wordt verzorgd door Birgit Schmitz

Wanneer zetten wij ReAttach in?

  • Hardnekkige negatieve denk- of gedragspatronen

  • Terugkerende angsten en/of depressieve gevoelens

  • Terugkerende relatieproblemen

  • Hoog gevoeligheid

  • Stress en burn-out klachten

  • Posttraumatische stressklachten

Als bedrijf en particulier kun je ons inschakelen. Deze therapie wordt niet vergoedt door de zorgverzekeraar.

IMG_20200521_105802.jpg
IMG_20200521_105921.jpg
IMG_20200521_111911.jpg
bottom of page